Pikáns grillkolbász töltése és sütése | Húsimádó VLOG #1
sponsored links
Ismét kedvet kaptam a grillkolbász sütéshez, de sajnos a korábbi töltések már elfogytak, így ismét megkerestem Kõrös Károlyt ( a Böllérbolt tulajdonosát ), hogy mit tud ajánlani a kínálatukból. Õ ismét nagyon készséges volt, gyorsan postázott - a csomag pedig tele volt mindenféle jóval: fokhagymás, borsos, na meg pikáns grillkolbász fûszerkeverékkel, füstölt paprikával - de természetesen nem hiányozhatott a 25 m-es juhbél sem. Nekem elsõre a pikáns fûszerkeverék jött be, úgyhogy most nem saját fûszer keveréket használtam, hanem ezzel dolgoztam.
A hentesnél 1,5-1,5 kg marhanyakat és sertéscombot daráltattam, majd hazaérve egybõl a hõtõbe tettem a kétféle húst. Mivel a keverék már eleve sózott, így nem volt más dolgom, mint a húshoz bekevertem a fûszer keveréket, majd 3 órára ismét hûtõbe került a massza.
A juhbélbõl kivettem 3-4 darabot, langyos vízbe áztattam õket, majd kezdõdött a töltés. A teraszon nem volt hideg, úgyhogy pörögni kellett... A szokásos módon megtöltöttem a juhbeleket, majd ismét hûtõbe tettem a kész kolbászkákat - egy pár darabot pedig frissen el is készítettem a grillen.
Egy-egy tortilla lap, kevés saláta alap, bbq szósz, kevéske mustár - és már kóstolhattuk is, hogy valójában milyen lett a végeredmény. Nos jelzem, nagyon finom. Tényleg pikáns, közel sem csípõs, mégis ízletes - miközben a kolbászok roppanósak, zamatosak.
Bizonyára feltûnt, hogy beágyaztam egy videót is, ami már egy új korszakot is jelent a blog életében, vagyis ez már egy videós blog - azaz arccal és hanggal is vállalom a tetteimet. Remélem tetszeni fog Nektek, ha igen, akkor iratkozzatok fel, mert jönnek az újabb szösszenetek!
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:
Együttmûködõ partnereim voltak: